Dvacet dní se Vyšehradským tunelem projedeme pouze na kole

PRAHA – Po třinácti letech je třeba vyměnit tramvajové koleje v úseku mezi Výtoní a Podolskou vodárnou. Z tohoto důvodu bude uzavřen Vyšehradský tunel. Projdou zde pouze pěší a projedou cyklisté. Jak bude vypadat náhradní doprava?

Od dnešní půlnoci započne oprava tramvajového úseku mezi Výtoní a Podolskou vodárnou. „Prahu je nutné rozvíjet, ale musíme se také zodpovědně starat o stávající infrastrukturu. Kolejnice a oblouky se v tomto úseku neměnily třináct let. Pražané budou moci využít náhradní autobusovou, vodní, ale také cyklistickou dopravu,“ řekl náměstek primátora hlavního města Prahy pro oblast dopravy a předseda dozorčí rady Dopravního podniku hlavního města Prahy Adam Scheinherr.

Oprava tramvajové trati mezi Výtoní a Podolskou vodárnou se dotkne celkem devíti tramvajových linek, které budou jezdit po změněných trasách. Jako náhradní autobusová doprava bude výrazně posílena zejména linka 134, která pojede na stanici metra Pražského povstání. Dále bude posílena linka 118 na Smíchovské nádraží. Ve vyloučeném úseku budou moci cestující zdarma využít také sdílená jízdní kola. Stojany budou umístěné na Výtoni pod železničním mostem a na Podolském nábřeží u cyklostezky nedaleko zastávky Podolská vodárna.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Denně od šesté ranní do dvaadvacáté hodiny bude také fungovat náhradní lodní doprava X21. Zastávky lodí jsou na Rašínově nábřeží, na náplavce u přístavních mol Výtoň a u Podolské vodárny na přístavní hrázi za areálem Yacht Club CERE. Přístupy však nejsou bezbariérové a vhodné nejsou ani pro cestující s dětskými kočárky. Opravy budou probíhat až do pátku sedmadvacátého srpna do půlnoci. V prvních dnech se budou na exponovaných místech nacházet informátoři Dopravního podniku.