Totální beznaděj! Čtyři dny byla žena uvězněna ve svém bytu

PRAHA – Teprve voda vytékající z bytu přiměla sousedy zavolat pomoc. Seniorka ležela bezvládně ve svém bytě celé čtyři dny. Naštěstí přijeli strážníci, hasiči a záchranáři.

Strážníky zavolali sousedé, kteří si všimli vody vytékající z bytu číslo jedna do sklepních prostor. Osmašedesátiletá žena nereagovala na jejich zvonění ani telefon,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Strážníci nejprve uzavřeli hlavní přívod vody, a pak se pomocí vypůjčeného žebříku podívali do oken bytu. Spatřili ženu, jak bezvládně leží na zemi.

Po zaklepání na okno žena zareagovala. Ovšem měla u bytu bezpečnostní dveře a tak byli na místo přivoláni kromě záchranářů také hasiči. Ti provedli vstup do bytu, aniž by poškodili dveře a pak si ženu převzali do péče zdravotníci. Strážníci mezitím neustále udržovali se seniorkou kontakt. Ženu prý zradily nohy a zůstala tak bez pomoci čtyři dny. O situaci byl informován syn seniorky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.