VIDEO: Půlnoční pád do předzahrádky a útěk ulicí Karlovou se dvojici nezdařil

PRAHA – Ostraha restaurace v centru Prahy zavolala na tísňovou linku strážníků. Potyčka dvou mužů skončila pádem do předzahrádky. Muži pak odešli do Karlovy ulice, kde je hlídka vypátrala. Nechtěli však dát kůži zadarmo.

Do předzahrádky restaurace na Staroměstském náměstí v Praze upadl muž a odmítal opustit prostor,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Pracovník ostrahy restaurace přivolal na místo strážníky prostřednictvím tísňové linky 156. Na místě pak upřesnil, že k pádu došlo po potyčce dvou mužů, kteří následně odešli do ulice Karlova. Ještě strážníkům muže popsal, aby měli snazší pátrání v nočních ulicích Prahy.

Dvojice odpovídající popisu si hlídka všimla ve chvíli, kdy jeden ležel na zemi a druhý nad ním stál,“ doplnila mluvčí. Když však spatřil strážníky, dal se na zběsilý útěk a nereagoval na opakované výzvy k zastavení. Pronásledování bylo krátké. Strážníci muže svedli na zem pomocí donucovacích prostředků a přiložili mu i služební pouta.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Z následného vyšetřování vyplynulo, že se jednalo o hádku dvou podnapilých kamarádů,“ upřesnila mluvčí. Čtyřiadvacetiletý cizinec však dále odmítal na místě cokoliv řešit a tak byl případ oznámen správnímu orgánu, kde bude dořešen.