Sdílené poznávací značky. Zlepšovák, který se nevyplatil

PRAHA – Do hlavního města se vypravil milovník vojenských veteránů. Neměl však platné poznávací značky a tak si je půjčil z jiného vozu. A snad by mu to i prošlo, pokud by neudělal zásadní chybu.

Sedmačtyřicetiletý muž z Velkého Poříčí si na parkovišti vyhlédl Octavii, která ladila k té jeho dokonce i barvou a vzal si poznávací značky, protože ty jeho nebyly platné,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Přecvakl je na svůj vůz a vyrazil do Prahy, kde se konal sraz vojenských veteránů. Možná, že by mu takhle rošáda prošla, ale to by nesměl v hlavním městě zaparkovat tam, kde se nesmí.

Tak se dostal pod drobnohled pražských strážníků. „Krátká lustrace odhalila registrační značky jako odcizené. Muž měl co vysvětlovat,“ doplnila mluvčí. Nejprve přišel s příběhem, že vůz zakoupil v Německu a neměl dostatek času na správnou registraci vozu před důležitou cestou do Prahy. Také oznámil strážníkům, že měl v úmyslu po návratu značky zase vrátit. Pochopení nezískal a celou záležitostí se nyní zabývá Policie ČR.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.