VIDEO: Hledají se povedení mladíci. Nezaplatili za zboží a ještě namířili zbraň na prodejce!

PRAHA – Místo zaplacení za objednané zboží namířili na prodejce krátkou střelnou zbraň. Způsobená škoda je téměř dvacet tisíc korun, mladíkům nyní hrozí osmiletý trest odnětí svobody. Pokud mladíky poznáváte, kontaktujte policii.

Pražští kriminalisté pátrají od konce července po dvou mladících, kteří si domluvili nákup, ale místo zaplacení vytáhli na prodejce krátkou střelnou zbraň,“ informoval dnes policejní mluvčí Richard Hrdina. Prodejce se s mladíky domluvil na sociální síti na prodeji značkových skateboardových mikin a setkal se s nimi v ulici Vlachova v pražských Stodůlkách. Mladíci si zboží prohlédli a pak jeden z nich vložil pět těchto mikin do svého batohu.

Druhý vytáhl zbraň, natáhl závěr a namířil ji proti prodejci,“ upřesnil mluvčí. Následně mladíci z místa utekli i s odcizeným zbožím za bezmála dvacet tisíc korun. Kriminalisté během vyšetřování případu zajistili kamerové záznamy, na kterých je dvojice mladíků dobře zachycena. Oba jsou ve věku do dvaceti let, oba jsou podezřelí ze spáchání trestných činů krádež a vydírání. „V případě dopadení a odsouzení hrozí mladíkům trest odnětí svobody až na osm let,“ doplnil mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Pokud mladíky poznáváte nebo víte, kde by se mohli zdržovat, kontaktujte prosím policii prostřednictvím linky 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu. Jeden z mladíků měl na sobě šedivé tričko, černé šortky a na nohou červenobílé tenisky Nike a na zádech černý batoh. Na hlavě má hnědé kudrnaté vlasy, vystříhané nad ušima. Druhý mladík měl na sobě pruhované černobílé tričko, černé kraťasy a šedobílé tenisky. Na batohu měl výrazný symbol marihuany. Vlasy černé, rovněž vystříhané. Video naleznete na tomto odkazu.