VIDEO: Žebrala v metru a ještě obvinila policisty z krádeže!

PRAHA – Policisté začali řešit ženu, která žebrala v přestupní stanici metra Florenc. Drogově závislá žebračka však odmítla spolupracovat, vykřikovala, že jsou to její peníze a nakonec musela dostat pouta. Několikrát obvinila policisty, že ji okradli.

Policisté z oddělení Metro si při výkonu hlídkové služby povšimli jim notoricky známé, drogově závislé žebračky, která seděla ve vestibulu metra C na přestupní stanici Florenc,“ uvedl dnes policejní mluvčí Richard Hrdina. Žena měla před sebou otevřené pouzdro od flétny a do něj si nechala házet peníze od kolemjdoucích. Policisté ženu vyzvali, aby pouzdro uzavřela a následovala je do služební místnosti, kde přestupek projednají.

V tu chvíli si žena začala rychle všechny peníze strkat mezi osobní věci a vykřikovala, že jim je nedá, že jsou to jen její peníze,“ doplnil mluvčí. Jeden ze zasahujících policistů chtěl ženě zabránit v ničení důkazů důležitých pro řešení přestupku. Žena se však úporně bránila a přetahovala se s policistou a hystericky křičela. Policisté ženu vyzývali, aby se uklidnila, ale ona stupňovala své hlasité chování, v jednu chvíli dokonce policistu obvinila z krádeže vyžebraných peněz.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Nakonec museli policisté užít služebních pout a předvést ženu do služební místnosti. Celou dobu byla žena hrubá a působila pozdvižení v metru. Provedený orientační test na drogy odhalil u ženy přítomnost amfetaminu, metamfetaminu a THC. Žena se zhruba po hodně uklidnila a začala s policisty spolupracovat. „Žena se dopustila dvou přestupků a to neuposlechnutí výzvy a žebrání, které byly oznámeny příslušnému správnímu orgánu. Dále se prošetřuje křivé obvinění, kdy žena několikrát policisty osočila z krádeže peněz,“ uzavřel mluvčí. Policejní záběry naleznete na tomto odkazu.