VIDEO: Měl strach o jiného muže a tak se vrhl na jeho ledvinku

PRAHA – V centru Prahy usnul muž na lavičce. Jiný muž se ho prý pokusil vzbudit, ale místo toho mu sáhl do ledvinky pro peněženku. Naštěstí právě kolem projížděla hlídka pražských strážníků.

Při noční směně projížděla autohlídka strážníků centrem Prahy a v křižovatce ulic Jungmannova a Vodičkova si všimla podezřelého muže,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Skláněl se totiž nad jiným mužem, který spal na lavičce. Pak mu z ledvinky vytáhl peněženku a chvatně odcházel Jungmannovou ulicí pryč.

Hlídka se za ním vydala a v další ulici jej zastavila i s peněženkou v ruce. „Třiatřicetiletý muž strážníkům tvrdil, že měl o spícího muž strach a tak se ho pokoušel vzbudit,“ doplnila mluvčí. To, že má u sebe dvě peněženky strážníkům vysvětlil tak, že jednu má pouze na doklady. Neuvedl již, že ty doklady nejsou jeho.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Hlídka strážníků se s povedeným ochráncem spících lidí na lavičkách vrátila k poškozenému muži. Ten po probuzení potvrdil, že je peněženka i s doklady jeho. Na místo byla přivolána Policie ČR, která si případ převzala k dalšímu řešení a zloděj byl převezen na policejní služebnu do Krakovské ulice.