VIDEO: Policisté zablokovali kradené vozidlo. V kojenecké láhvi byly drogy

PRAHA – Policisté si všimli na Jižní spojce vozidla v pátrání a rozhodli se ho zastavit. Během sledování vozidla zorganizovali koordinovanou akci na jeho zastavení. To se podařilo v ulici Českobrodská.

Ve středu, krátce po osmnácté hodině, projížděli policisté z oddělení hlídkové služby po Jižní spojce a povšimli si vozidla v pátrání,“ informoval dnes policejní mluvčí Richard Hrdina. Během sledování vozidla, informovala hlídka další kolegy v terénu o pozici a koordinovali zásah a zadržení, protože hrozilo, že bude řidič ujíždět.

V Českobrodské ulici dostal řidič kradeného vozu pokyn k zastavení. Reagoval tak, že vjel do protisměru a snažil se policisty přes chodník objet,“ doplnil mluvčí. Naštěstí došlo ke zablokování dalšími služebními vozidly a tak nenastalo pronásledování hustým provozem. Devětadvacetiletého řidiče omezili policisté na osobní svobodě a nalezli u něho téměř padesát gramů bílé krystalické látky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Provedený test na drogy byl pozitivní a odhalil u řidiče přítomnost amfetaminu a metamfetaminu. V autě pak policisté nalezli další zkumavku z krystalickou látkou a v kojenecké láhvi byla sušina marihuany. S drogami nalezli policisté i dvě plynové pistole. Řidič nikdy nevlastnil řidičské oprávnění. Případ si převzali kriminalisté, kteří zjišťují, jak se muž k drogám i odcizenému vozu dostal. Muži nyní hrozí trest až pět let za mřížemi.