Noční požár na Žižkově. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu

PRAHA – Několik hasičských jednotek vyjíždělo v noci k požáru haly s uskladněným nábytkem v areálu nádraží v pražském Žižkově. Vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu. Hořelo na ploše třicet krát čtyřicet metrů, nikdo nebyl naštěstí zraněn.

Jednotky ve třetím stupni požárního poplachu zasahují u požáru haly s uskladněným nábytkem,“ informoval v pondělí v noci mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Hořela budova v areálu nádraží v pražském Žižkově a zasahovaly jak profesionální, tak i dobrovolné jednotky. Celkem bylo nasazeno šest vodních proudů na zkrocení ohnivého živlu. Zasažena byla plocha o velikosti třicet krát čtyřicet metrů.

Objekt je členitý a silně zakouřený. Odvětráváme a na místě jsou preventivně i pražští záchranáři,“ doplnil mluvčí. Hasební práce probíhaly v prvním podlaží, zatímco druhé hasiči kontrolovali pomocí výškové techniky. Požár se podařilo po několika minutách dostat pod kontrolu a ochránit nezasaženou část budovy. Hasiči zasahovali v dýchací technice a zhruba po hodině nastala redukce jednotek. Nyní probíhá šetření příčiny požáru i vyčíslení škod.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: HZS Praha