VIDEO: Muž ve značkovém tričku krade po Praze značkovou elektroniku. Poznáváte zloděje?

PRAHA – Policisté pátrají po muži, který krade po Praze v obchodech z elektronikou. Zaměřuje se na sluchátka a reproduktory. Pokud zloděje poznáváte, kontaktujte linku 158. Pachateli hrozí až dva roky za mřížemi.

Pražští kriminalisté pátrají od konce května po neznámém muži, který se zaměřuje na krádeže kvalitního audio příslušenství,“ informoval dnes policejní mluvčí Richard Hrdina. Již navštívil několik prodejen po celé Praze a vždy využil zaneprázdněnosti zaměstnanců a odcizil vystavené zboží. Jedná se o vychytralého pachatele, po krádeži naaranžuje zboží tak, aby nebylo na první pohled patrné, že něco chybí.

Z místa následně bez zaplacení odchází. Tímto svým jednáním již způsobil škodu dosahující jednoho sta tisíc korun,“ doplnil mluvčí. Kriminalisté během vyšetřování těchto případů krádeží zajistili několik kamerových záznamů, na kterých je podezřelý muž zachycen i během vlastní krádeže. Pokud muže středního věku, silnější postavy s černými delšími vlasy a výraznou ofinou poznáváte nebo víte, kde se může nacházet, kontaktujte prosím Policii ČR.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí za spáchání trestného činu krádež trest odnětí svobody až na dva roky. Zajištěné záznamy z kamer jsou ke stažení na tomto odkazu na policejních stránkách.