VIDEO: Recidivista kradl v cukrárně. Asi ho bolely nohy

PRAHA – Z cukrárny nedaleko pražského Anděla na Smíchově si známá firma odnesla skládací židli. Strážníci ho objevili na autobusovém nádraží Na Knížecí. Ke krádeži se muž přiznal, ale důvod neprozradil. Dostal mastnou pokutu a musel se za svůj čin omluvit.

Ze zahrádky cukrárny v Nádražní ulici odnesl třiačtyřicetiletý muž židli,“ informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Prodavačka muže popsala a uvedla, že nebyl sám. Strážníci hned věděli o koho jde a následovali zloděje na autobusové nádraží Na Knížecí. Tam objevili muže i se skládací židlí. K lupu se přiznal, ale tvrdil, že netušil, že jde o krádež.

Strážníci muže i se židlí doprovodili k cukrárně, kde ji vrátil na místo a musel se prodavačce omluvit. Hájil se tím, že je pod silným vlivem alkoholu. Také chtěl pracovnici cukrárny obejmout na znamení odpuštění, ale to žena odmítla. Strážníci udělili recidivistovi pokutu ve výši dva tisíce korun, což se muži nelíbilo a žádal maximálně dvě stovky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.