VIDEO: Brutální napadení na Palmovce! Pachatelé si svobody užívali jen dva dny

PRAHA – V neděli večer dva muži brutálně napadli a okradli třetího muže v metru Palmovka. Napadený musel být převezen do nemocnice. Za pouhé dva dny byli pachatelé zadrženi. Nyní jim hrozí až deset let za mřížemi.

Pouhé dva dny trvalo kriminalistům z Palmovky vypátrat a zadržet dva cizince, kteří napadli osmačtyřicetiletého muže,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. K napadení došlo ve vestibulu stanice metra B, Palmovka. Pachatelé pronásledovali svoji oběť již z libeňské ulice Na Žertvách. Pod schody muže srazili na zem a fyzicky ho napadli. Také mu několikrát dupli na hlavu. Následně mu ukradli z peněženky hotovost a z místa napadení utekli.

Napadený muž utrpěl zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice,“ doplnila mluvčí. Naštěstí z napadení vyvázl bez trvalých následků. Během vyšetřování případu zajistili policisté kamerové záznamy z přepadení. Fotografie podezřelých pak byly předány kolegům v terénu. V úterý ráno si policisté z cizinecké policie všimli muže, který odpovídal popisu, na zastávce tramvaje. Dvaadvacetiletý cizinec byl omezen na osobní svobodě a předán do rukou kolegům.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Druhý z podezřelých mužů se zadržení bránil a tak museli kriminalisté užít donucovacích prostředků, aby ho zpacifikovali a omezili na osobní svobodě,“ uvedla ještě mluvčí. Oba cizinci jsou obviněni ze spáchání trestného činu loupež. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Byl podán podnět státnímu zástupci na jejich vzetí do vazby. Policejní video je ke stažení na tomto odkazu.