VIDEO: Drahá zapomnětlivost! Nechal peněženku v autě a přišel o 12 tisíc

PRAHA – Sdílený automobil využil muž a ponechal ho zaparkovaný v Praze 1. Na sedadle ovšem zapomněl peněženku s platebními kartami. Za několik hodin mu začaly chodit textové zprávy, že byly karty použity. Celková škoda se vyšplhala na dvanáct tisíc korun.

Případ se odehrál v úterý sedmnáctého srpna. Ten den využil ke své jízdě sdílený automobil pětadvacetiletý muž,“ informoval dnes policejní mluvčí Jan Rybanský. Vůz odstavil kolem čtrnácté hodiny v Praze 1 a odešel. Ve voze ovšem zapomněl peněženku s doklady, hotovostí a platebními kartami. Po několika hodinách mu dorazily první textové zprávy, které ho upozornili na výběry kartami. Okamžitě si uvědomil problém a vše nahlásil na policejní stanici.

K platbám došlo v prodejnách v Praze 5. Policisté během vyšetřování případu zajistili kamerové záznamy, na kterých je zachycena dvojice mužů, kteří platebními kartami zaplatili za zboží. Pokud muže poznáváte nebo víte, kde by se mohli nacházet, kontaktujte prosím policii prostřednictvím linky 158.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Za trestné činy se škodou přesahující dvanáct tisíc korun hrozí pachateli v případě dopadení a odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky. Policii bude rovněž zajímat, jak se muži ke kreditkám dostali,“ uzavřel mluvčí. Záběry, které zajistili policisté lze stáhnout na tomto odkazu.