VIDEO: Hledá se muž, který během hodiny spáchal pokus znásilnění na dvou ženách

PRAHA – Neznámý násilník zaútočil nejprve v prodejně s erotickými pomůckami v Praze 1 a pak v parku Na Fidlovačce v Praze 4. Ani v jednom případě neuspěl. Pokud muže poznáváte, kontaktujte prosím policii.

Pražští kriminalisté pátrají od jedenáctého srpna po neznámém útočníkovi, který před jednadvacátou hodinou navštívil prodejnu erotických potřeb v Praze 1,“ informoval dnes policejní mluvčí Richard Hrdina. Nejprve si prohlížel vystavené zboží a ve chvíli, kdy ho prodavačka oslovila, se na ni vrhl. Zatlačil ženu do zázemí prodejny a nabádal ji, aby nekřičela, že to bude rychlé. Během útoku ji dusil respirátorem.

Žena po něm požadovala užití kondomu, což útočníka vyvedlo z míry, žena toho využila a z prodejny utekla. Vzápětí zmizel i násilník. Za necelou půlhodinu již zaútočil zezadu na ženu v Praze 4, v parku Na Fidlovačce. Zaklekl ji na zemi, sundal si tričko a vecpal ho ženě do pusy, aby nekřičela. Opět ženě řekl, že bude rychlý a osahával ji na hrudníku. Byl však vyrušen kolemjdoucím mužem a proto i z tohoto místa utekl s nepořízenou.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Kriminalistům se během vyšetřování případu podařilo zajistit kamerové záznamy, na kterých je podezřelý muž zachycen. Je ve věku zhruba třicet let, vysoký asi 185 centimetrů, střední postavy. Má delší světlé vlasy, kolem uší vyholené a dioptrické brýle. Modré tričko se symbolem lebkové zmrzliny zanechal spolu s béžovou taškou na místě druhého útoku.

Pokud muže poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte prosím policii. Nesnažte se však muže sami zadržet, může být velmi nebezpečný. „Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí za trestný čin znásilnění až desetiletý trest odnětí svobody,“ uzavřel mluvčí. Kamerové záznamy, které zajistila policie jsou ke stažení na tomto odkazu.