Sedmiletá Linda se ztratila dědovi. Jel příliš pomalu

PRAHA – Děda vzal vnučku na radotínskou cyklostezku. Po chvíli mu ujela a ztratila se z dohledu. Starý muž ji hledal celých devadesát minut, než si přivolal pomoc. Strážníkům předal důležité poznávací znamení. Modré kolo a pruhovaný svetr.

Na radotínskou cyklostezku vyvezl svoji sedmiletou vnučku čtyřiasedmdesátiletý muž,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Zdravotní vyjížďka se však změnila v závod a pak ve velké pátrání. Muž nestačil své vnučce a ta mu ujela a ztratila se z dohledu. Začal ji tedy hledat, ale po hodině a půl již byl tak vyčerpaný a vystresovaný, že si přizval pomoc prostřednictvím linky 156.

Strážníci dorazili na místo a převzali si důležitá poznávací znamení v podobě modrého kola a pruhovaného svetru. Muž hlídce také sdělil, že dívku naposledy spatřil na radotínské lávce. „Na náměstí svatých Petra a Pavla si hlídka všimla o zeď kostela opřeného jízdního kola a skupinky dětí. Mezi nimi byla i holčička v pruhovaném svetru,“ doplnila mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Strážníci došli až k dětem a zeptali se holčičky, zda se jmenuje Linda. A ona jim kladně odpověděla a přidala informaci o tom, že je na výletě s dědou, který však jel příliš pomalu a tak mu ujela. Malou závodnici si následně převzala maminka, kterou informoval její otec. Hlídka se pak k němu vrátila v obavě o jeho zdraví, byl z pátrání po vnučce velmi vysílený a vystresovaný.

Zdroj: MP Praha