Víkend v Praze? Kličkovaná v Kozí ulici a malátný mladík na Újezdu

PRAHA – O víkendu se strážníci v Praze opět nenudili. Nejprve kontrolovali kličkujícího řidiče elektrického motocyklu v Kozí ulici. Pak jela noční hlídka prověřit oznámení o ležícím mladíkovi na schodech v ulici Újezd.

Elektrického motocyklu kličkujícího po vozovce si hlídka všimla v Kozí ulici,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Strážníci pojali podezření, že se řidič nachází pod vlivem alkoholu a tak se za ním vydali. Než ho však dostihli, řidič sám zastavil.

Neměl u sebe žádné doklady a nesouvisle komunikoval, z jeho dechu byl silně cítit alkohol,“ doplnila mluvčí. Provedené dechové zkoušky ukázaly hodnotu přes 1,2 promile alkoholu. Devětatřicetiletý řidič byl předán do rukou státní policie a to pro podezření ze spáchání trestného činu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Noční hlídka jela prověřit oznámení o tom, že v ulici Újezd leží mladík na schodech vedoucích do parku. „Na schodech našla hlídka sedícího mladíka v malátném stavu. Při kontrole totožnosti zjistili strážníci, že je mu sedmnáct let,“ upřesnila mluvčí.

Na místo dorazila také hlídka Policie ČR a byla provedena orientační dechová zkouška. Ta skončila s pozitivním výsledkem a hodnotou 1,44 promile alkoholu. Proto byli přivoláni také záchranáři, kteří po vyšetření na místě mladíka převezli do nemocnice.