VIDEO: Mladík si chtěl přivydělat. Vybral si však špatný způsob

PRAHA – Osmnáctiletý mladík si chtěl vylepšit rozpočet a tak použil tmavý Mercedes, vyrobil z něho vozidlo taxi a vyrazil do víru nočního velkoměsta. Hlídka strážníků ho vyhmátla v ulici Křižovnické a nestačila se divit.

Tmavý Mercedes s podivně vypadající evidenční nálepkou upoutal pozornost hlídky Taxi týmu kolem půl třetí ráno v Křižovnické ulici,“ uvedla dnes mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Mladý řidič předložil hlídce pouze občanský průkaz. Jiné doklady u sebe neměl, a ani je mít nemohl. Lustrací bylo zjištěno, že osmnáctiletý mladík nikdy nevlastnil řidičský průkaz a pochopitelně ani průkaz řidiče taxislužby.

Mladík vše vysvětlil tím, že si chtěl trochu přivydělat,“ doplnila mluvčí. To proto nasadil na vůz svítící display TAXI, a nalepil falešnou evidenční nálepku, kterou mu prý obstaral kamarád. Jméno komplice však odmítl prozradit. Přivolaní policisté zakázali mladíkovi další jízdu, strážníci mu odebrali svítilnu i napodobeninu nálepky a přestupky byly oznámeny příslušnému správnímu orgánu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.