VIDEO: Zákaz řízení? Žádný problém. A co tři zákazy řízení?

PRAHA – Kličkující auto zastavila hlídka v Sokolovské ulici. Podnapilý řidič se odmítl podrobit testu. Navíc měl tři zákazy řízení. Druhý případ se odehrál na Václavském náměstí. Na auto byla umístěna botička. A co se stalo pak?

V půl páté ráno zastavila autohlídka osobní auto, které nejistě kličkovalo ulicí Sokolovská,“ uvedla dnes mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Hned jak řidič na strážníky promluvil, bylo jasné, že je pod vlivem alkoholu. Testu na alkohol i testu na drogy se řidič odmítl podrobit. Lustrací databází bylo navíc zjištěno, že má třiatřicetiletý řidič vyslovené tři zákazy řízení.

Po několika hodinách řešila hlídka vozidlo na Václavském náměstí, které stálo v zóně placeného stání bez patřičného oprávnění. „Přestupek strážníci vyřešili takzvanou botičkou,“ upřesnila mluvčí. Vzápětí se na ně obrátila šestapadesátiletá žena a požádala o sundání zabezpečovacího prostředku. Lustrací bylo zjištěno, že má žena vyslovený zákaz řízení. „Žena strážníky ujistila, že pouze řeší přestupek a vozidlo odveze někdo jiný,“ doplnila mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Po několika minutách však do vozu nastoupila a vyrazila do provozu. Byla hlídkou zastavena na rohu s Vodičkovou ulicí a pro podezření ze spáchání trestného činu omezena na osobní svobodě. Oba případy si pochopitelně k dalšímu řešení převzala republiková policie.