Dva strážníci zachránili muži život. Dostali medaili

PRAHA – V ulici Pod Krejcárkem si strážníci všimli muže, který zavrávoral a upadl. Hlídka zjistila, že nedýchá a je v bezvědomí. Okamžitě zahájili oživování a přivolali záchranáře. Dostali medaili za Záchranu života.

Dvanáctého srpna , při průjezdu ulicí Pod Krejcárkem, si strážníci z útvaru psovodů Roman Čejka a Miloslav Čeněk všimli podnapilého muže,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Muž byl opřený o lampu veřejného osvětlení, pak náhle zavrávoral a upadl na zem. Služební auto okamžitě zastavilo a strážníci přispěchali muži na pomoc.

Strážníci zjistili, že je muž v bezvědomí, silně krvácí z hlavy a nedýchá,“ upřesnila mluvčí. Muž měl navíc hlubokou tržnou ránu na pravé paži. Strážníci muži uvolnili dýchací cesty a pomocí bolestivých podnětů jej probrali k vědomí. Pak strážníci zastavili krvácení a obvázali muži rány a komunikovali s ním do příjezdu záchranářů. Ve středu převzali z rukou ředitele Městské policie Praha Eduarda Šustera medaili Za záchranu života.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: MP Praha