Pokušení bylo silnější, než zdravý rozum. Odnesla to nevinná žena

PRAHA – Kousek od přechodu v centru Prahy stál zaparkovaný elektroskútr. Opilý muž chtěl vyzkoušet jeho funkčnost, ale vymklo se mu to doslova z rukou. Jeho nedomyšlený kousek odnesla cizinka, která přecházela po přechodu.

Elektroskútr s rozsvícenými světly byl odstavený kousek od přechodu v Jungmannově ulici,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Shodou okolností se tudy vracel domů osmatřicetiletý muž. Byl v podroušeném stavu a ten mu umožnil, aby zvítězilo pokušení vyzkoušet funkčnost elektroskútru. „Položil ruce na řídítka a pootočením přidal plyn,“ doplnila mluvčí.

V tu chvíli se dopravní prostředek rozjel a muž nad ním ztratil kontrolu. Elektroskútr naneštěstí vrazil do pětašedesátileté cizinky, která právě přecházela po přechodu. Okamžitě se kolem neštěstí shlukl dav a také dorazila hlídka strážníků, která zraněné ženě přivolala záchranáře. U muže byla provedena orientační dechová zkouška, která prokázala přes 2,5 promile alkoholu. Případ si k dořešení převzala Policie ČR.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.