VIDEO: Večerní požár ve Švehlově ulici. Byl vyhlášen druhý stupeň poplachu

PRAHA – Včera, krátce před jednadvacátou hodinou vyjely dobrovolné i profesionální hasičské jednotky do průmyslového areálu ve Švehlově ulici. Hořely zde filtry vzduchotechniky. Kolem třiadvacáté hodiny byl požár zcela zkrocen. Na místě byli přítomni také chemici. Evakuováno bylo 24 osob.

Několik jednotek zasahuje v ulici Švehlova. V průmyslovém areálu zde hoří filtry ve vzduchotechnice,“ informoval včera večer mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Na místo události se sjelo šest profesionálních a pět dobrovolných jednotek. Z tohoto důvodu byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. „Z objektu bylo evakuováno čtyřiadvacet pracovníků provozu,“ doplnil mluvčí.

Na zkrocení plamenů použili hasiči několik proudů vody, rozřezali vzduchotechniku na několika místech a pak ji vodou prolévali. Požár se naštěstí nerozšířil mimo vzduchotechniku. „Krátce před třiadvacátou hodinou bylo místo události předáno místní jednotce hasičů podniku,“ upřesnil mluvčí. Přítomní chemici proměřovali koncentrace škodlivin v okolí požáru, zejména v obytných částech a žádné nebezpečné hodnoty nenaměřili. Příčina požáru i rozsah škod jsou nyní předmětem dalšího vyšetřování.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.