Úchyl obtěžoval mladou ženu v centru Prahy. Vypátrán byl u dětského hřiště

PRAHA – Neznámý muž se nejprve natlačil na mladou ženu, když odemykala dveře domu a pak s ní vešel dovnitř. Pronásledoval ji po schodech a pak si sundal kalhoty a chystal se onanovat. Žena však zakřičela a muž utekl.

V sobotu odpoledne se na služebnu strážníků v Lodecké ulici dostavila mladá žena a uvedla, že byla obtěžována mužem, kterého zahnala křikem,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Mladá žena strážníkům popsala situaci, kdy odemykala dveře od jejich domu. V tu chvíli se na ni přilepil neznámý muž, který spolu s ní vstoupil do domu a pak ji pronásledoval po schodech do patra.

Tam si pak muž svlékl kalhoty a chtěl začít s onanií. „Žena se rozkřikla, on se lekl a utekl,“ doplnila mluvčí. Strážníci předali popis podezřelého hlídkám do terénu a požádali ženu, aby případ obtěžování nahlásila také na Policii ČR. Nedaleko domu, kde byla žena obtěžována pak hlídka objevila muže, který odpovídal popisu. Jakmile je muž zahlédl, začal z dětského hřiště rychle odcházet.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Hlídka však muže o několik ulic dále dohnala a zadržela. Následovalo nafocení osmatřicetiletého muže a odeslání fotografie na služebnu policie, kde poškozená muže okamžitě poznala. „Hlídka strážníků následně předala podezřelého muže státní policii k dalšímu řešení,“ uzavřela mluvčí.