VIDEO: Zásahovka zadržela podvodníka s auty. A kde jsou ukradené miliony?

PRAHA – Několik měsíců vydělával pětadvacetiletý muž velké částky za prodej fiktivních vozů, které nikdy nevlastnil. Přímo v autě ho zadržela zásahová jednotka. Nyní mu hrozí až osm let za mřížemi.

Kriminalisté druhého policejního obvodu dopadli muže, který svou výdělečnou činnost založil na podvodech s auty, která nikdy nevlastnil,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. Podezřelý muž ve více než deseti případech vytvořil inzerát s fiktivním drahým vozem a nabídl ho k užívání a odprodeji. Ve chvíli, kdy se ozval zájemce, domluvil podmínky a vyinkasoval akontaci na speciálně zřízený bankovní účet.

Akontace byly různé, v řádech tisíců, ale i statisíců korun. Podvedený se nikdy vozu nedočkal a po mnoha neúspěšných urgencích se obrátil na policii. Během několika měsíců policisté zadokumentovali tyto případy a došli k závěru, že je má na svědomí stejná osoba. Nakonec odhalili i jeho totožnost a začátkem září si pro něho dojeli. Zadržení proběhlo ve spolupráci se zásahovou jednotkou, protože panovala obava, že je pětadvacetiletý muž ozbrojen.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zbraň byla nakonec nalezena při domovní prohlídce,“ doplnil mluvčí. Bylo zahájeno trestní stíhání pro trestné činy podvod a neoprávněné užívání cizí věci. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na osm let. Vzhledem k tomu, že byl muž za obdobnou činnost již v minulosti stíhán, je nyní ve vazbě. Peníze, které trestnou činností pachatel získal, končily v hracích automatech a použil je i na nákup drog. Pokud jste i vy mezi podvedenými, kontaktujte policii.