VIDEO: Batole plakalo v noci před restaurací. Kde byli rodiče?

PRAHA – Noční hlídka strážníků objevila kočárek s plačícím dítětem před restaurací na náměstí Jiřího z Poděbrad. Začali situaci prověřovat a podporovat, že rodiče se nacházejí v restauraci, ale nejsou ve střízlivém stavu.

Z restaurace vyšel zjevně podnapilý muž s tím, aby si hlídka šla po svém a nevšímala si věci, do kterých jí nic není,“ představitel pražských strážníků Irena Seifertová. Po nějaké chvíli se k dítěti v kočárku přihlásila žena, která byla rovněž podnapilá. Odmítla se podrobit dechové zkoušky a snažila se obměkčit strážníky, že se nic neděje a jedna se o běžnou situaci.

Zanedlouho však žena obrátila, začala svého jednání litovat a omlouvala se strážníky. Její partner se ji snažil vtáhnout do restaurace a další muž chtěl přibouchnout dveře a ostatní nabádal, aby rychle utekli zadním vchodem. Strážníka, který se přesto protáhl dovnitř začal vytlačovat. A tak přišly ke slovu donucovací prostředky a nakonec muž dostal i pouta.

Staňte se členy FB skupiny  Život v Praze  a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přináší  ve speciálu Koronavirus on-line .

Strážníky častoval vulgárními slovy, odmítal ošetřování poraněných hlav a také dechovou zkoušku,“ doplnila mluvčí. Strážníci vzniklou situaci konzultovali s odborem sociálně právní ochrany dítěte a posléze přivolali na místo babičku dítěte, aby se ho ujala. OSPOD nyní řeší porušení povinností vyplývajících z rodičovské výchovy. Přestupkem sedmačtyřicetiletého muže se zabývá správní orgán.