Záhadný modrý nápis rozluštěn

PRAHA – Strážník se ve svém volnu díval z okna a uviděl dva mladíky, jak zapisují modrým sprejem nápis na zeď u zastávky Tylova čtvrť. Neváhal a kontaktoval kolegy ve službě. Ti mladíky vypátrali a zjistili, proč pomalovali zeď.

Zeď u zastávky městské hromadné dopravy Tylova čtvrť postříkali dva mladíci modrým sprejem,“ informovala dnes mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Jejich činnost však neunikla strážníkovi, který se v době svého volna kochal pohledem z okna. Na nic nečekal a na místo vandalského činu přivolal své kolegy ve službě.

Výtečníky našla hlídka v podchodu zastávky, jeden měl modrou barvu na rukou, sprej ležel na zemi vedle nich,“ upřesnila mluvčí. Oba mladíci se k autorství nápisů přiznali a uvedli, že si jen krátili cestu z restaurace. Oba nadýchali 1,34 promile alkoholu. Umělci ve věku osmnáct a jednadvacet let byli omezeni na osobní svobodě a předáni do rukou Policie ČR k dalšímu řešení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: MP Praha