VIDEO: Ujíždějícího motorkáře zastavila kolona. Položil stroj na zem, odvezla ho sanitka

PRAHA – Prahou ujížděl motorkář se zákazem řízení před policejní hlídkou. Projížděl křižovatky na červenou a zastavila ho až kolona vozidel v ulici Spojovací. Tam havaroval a pokusil se opět ujet, ale nepodařilo se mu to.

Policisté z místního oddělení Jarov si v pondělí odpoledne povšimli v ulici Na Balkáně v Praze 3 motocyklu, který se rozhodli zastavit a zkontrolovat,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Řidiči motocyklu se ten nápad nezamlouval a tak po rozsvícení majáků na služebním vozidle přidal plyn a začal hlídce zběsile ujíždět. Sjel do ulice Pod Šancemi, nerespektoval dopravní značení a křižovatky projížděl na červenou.

Do pronásledování se zapojily další policejní hlídky, které byly poblíž. Honička skončila u kolony vozidel, které stály před křižovatkou ulic Spojovací a K Žižkovu. Tam motorkář havaroval a položil stroj na zem. To ho však neodradilo v úmyslu policistům zmizet. „Svou motorku ze země zvedl a pokusil se na ní dál pokračovat,“ doplnila mluvčí. V tom mu však policisté zamezili. Z motorky ho stáhli a za použití donucovacích prostředků zpacifikovali.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Následná lustrace prokázala, že má devětatřicetiletý řidič platný zákaz řízení a v minulosti byl několikrát řešen pro majetkovou trestnou činnost. „Dechovou zkoušku i test na drogy muž odmítl. Vzhledem k tomu, že si muž stěžoval na bolest nohy, přivolali policisté záchranáře,“ uvedla ještě mluvčí. Za asistence policistů byl muž převezen do nemocnice. Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu tak hrozí až dva roky za mřížemi. Policejní video je ke stažení na tomto odkazu.

Zdroj: Policie ČR