Muž přespával v autě. Prý mu vůz kdosi půjčil

PRAHA – Několik dní spal jednačtyřicetiletý muž v zaparkovaném vozidle. Strážníci ho objevili, vzbudili a zkontrolovali. Doklady neměl a tvrdil, že mu vozidlo půjčil neznámý muž. V databázi však vozidlo bylo vedené jako odcizené.

Za prodejnou nedaleko křižovatky ulic Libušská a Jalodvorská měl už několik dní přespávat v autě muž,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Strážníci vyjeli prověřit toto oznámení a na místě skutečně objevili spícího muže v zaparkovaném vozidle. Hlídka muže probudila a vyzvala ho k prokázání totožnosti. Na to muž reagoval vyhýbavě s tím, že doklady nemá, ale může své údaje nadiktovat, protože si je pamatuje.

Doklady neměl ani k vozidlu. Tvrdil strážníkům, že mu nocleh i klíčky nabídl nějaký muž, kterého náhodně potkal,“ doplnila mluvčí. Strážníci proto provedli kontrolu databází a zjistili, že je vozidlo vedené mezi odcizenými. Na místo proto byla povolána hlídka Policie ČR a policisté si jednačtyřicetiletého muže převzali k dalšímu řešení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.