Zfetovaný řidič vymyslel nový způsob, jak předložit ke kontrole doklady

PRAHA – Nejprve řidič vyjel v protisměru, přímo do cesty autohlídce strážníků. Pak bezdůvodně zastavil v křižovatce a následně nejistě vyrazil dál. Strážníci se rozhodli, že řidiče zkontrolují. To, co jim předložil místo dokladů, je překvapilo. Stejně, jako výsledek testu na drogy.

Řidič vyjel v protisměru proti autohlídce městské policie z ulice Československého exilu, do ulice Soukalova,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Aby si řidič zajistil jednoznačnou pozornost strážníků, v křižovatce bezdůvodně zastavil. Následně pak pokračoval v jízdě, ovšem značně nejistě. To již strážníkům stačilo a rozhodli se vozidlo zastavit a řidiče zkontrolovat.

Řidič ukázal strážníkům doklady pouze vyfocené v mobilním telefonu,“ doplnila mluvčí. Následoval test na drogy, který byl pozitivní a vysvětlil prapodivnou jízdu řidičovu i jeho zmatené chování. Strážníci muže předali do rukou Policie ČR k dalšímu řešení. Stejně, jako sedmdesátiletého řidiče, kterého kontrolovali v Praze 12. Ten nadýchal přes 1,5 promile, protože se před jízdou posilnil pivem a panáky. Navíc měl zákaz řízení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.