Šílená neděle v Praze 9. Máma odešla pro smetanu, děti zmizely

PRAHA – Na strážníky se obrátila zoufalá maminka, která si odskočila do obchodu pro smetanu a když se vrátila domů, děti byly pryč. Nedělní oběd šel stranou a rozjelo se pátrání.

Pár minut před půl dvanáctou se rozjela velká pátrací akce v ulicích Prahy 9,“ uvedla dnes mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Strážníky kontaktovala silně rozrušená žena, že právě dokončovala nedělní oběd a potřebovala smetanu. Proto odešla do nedalekého obchodu a dvě děti ve věku dva roky a šest let zanechala doma, společně s tatínkem, který spal po noční.

Byt uzamkla, a když se asi po deseti minutách vrátila zjistila, že jsou děti pryč,“ doplnila mluvčí. Strážníci naložili maminku do služebního vozu a rozjeli se hledat děti po okolí. Do pátrací akce byla zapojena i Policie ČR a další hlídky strážníků v terénu. Pátrání nebylo úspěšné a tak ženu vysadili na policejní stanici a pokračovali v dalším hledání dětí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Strážníci se od ženy dozvěděli, že často nakupuje v Obchodním centru Harfa a tak jeli prověřit i tuto lokalitu. „Na autobusové stanici u metra Českomoravská náhle zahlédli dvě postavičky odpovídající popisu,“ uvedla ještě mluvčí. Děti, které společně uťapaly zhruba kilometr a půl, ochotně sdělily strážníkům svá jména, která se shodovala se jmény hledaných dětí. Následně byly děti předány do rukou šťastné maminky.