VIDEO: Hledá se líbač krku a osahávač ženských hýždí

PRAHA – Po totožnosti neznámého muže pátrají pražští kriminalisté. V sedm hodin ráno si vyhlédl na ulici v Praze 2 ženu, políbil ji a pak začal osahávat. Žena se musela schovat na recepci nedalekého hotelu. Pokud muže poznáváte, kontaktujte prosím policii.

Pražští kriminalisté pracují na objasnění případu, který se stal v pondělí, dvacátého září, kolem sedmé hodiny ráno v Praze 2,“ informoval dnes policejní mluvčí Jan Rybanský. Devětadvacetiletá žena šla po jedné ulici na Novém Městě a byla zabrána do telefonického rozhovoru. Ani si nevšimla, že se k ní zezadu přiblížil neznámý muž.

Z hovoru byla žena vytržena až ve chvíli, kdy ji neznámý políbil na krk a pak začal osahávat jednou rukou na hýždích. Ve druhé ruce měl plechovku s nápojem. „I přes opakovaný nesouhlas ženy nepřestal a v osahávání mlčky pokračoval několik desítek vteřin,“ doplnil mluvčí. Poškozená se tedy dala na útěk a schovala se do recepce nedalekého hotelu. Odtud zavolala na tísňovou linku policie 158.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Kriminalisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je celá situace zachycena. Pokud muže, který je vysoký zhruba 175 centimetrů, štíhlé postavy, má modré oči a krátce střižené vlasy poznáváte, kontaktujte prosím policii. V době činu měl muž na sobě černou mikinu s kapucí a červeným nápisem, černé tepláky a tmavomodré boty Nike. Pokud bude pachatel dopaden a odsouzen, hrozí mu za sexuálně motivovaný trestný čin trest odnětí svobody až na pět let. Kamerové záznamy jsou ke stažení na tomto odkazu.