Strážníci vyjížděli k bitce tří mužů. Nakonec jednoho z nich oživovali

PRAHA – Prověřit oznámení o bitce tří mužů jeli strážníci do ulice Mukařovská. Na místě již byl klid, přesto zjistili, kde se účastníci nacházejí. Během prošetřování případu jeden z mužů zkolaboval a strážníci začali bojovat o jeho život.

Do ulice Mukařovského v Praze 13 jela autohlídka strážníků prověřit oznámení o bitce tří mužů,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Přestože byla hlídka na místě v krátkém času, k bitce již nedocházelo a muži byli pryč. Od kolemjdoucích se strážníci dozvěděli, kde by účastníci konfliktu mohli být. „Cizince zastihli v hlučném hovoru s lahví alkoholu v ruce,“ doplnila mluvčí.

Strážníci pojali během kontroly dokladů podezření, že nejsou údaje v pořádku a tak kontaktovali cizineckou policii. Sedmadvacetiletý muž v průběhu administrativních úkonů zkolaboval. Měl sotva hmatatelný puls a pak dokonce přestal dýchat. Defibrilátor však nedoporučil výboj a tak strážníci započali s nepřímou masáží srdce. „Ve stabilizovaném stavu si muže následně převzali zdravotníci,“ uvedla ještě mluvčí. Druhého z mužů, ve věku dvaačtyřicet let, si k dalším úkonům převzala Policie ČR.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: MP Praha