VIDEO: Ani označení TAXI neochránilo kradené vozidlo před důkladnou kontrolou

PRAHA – Řidič umístil na odcizené vozidlo cedulku TAXI a předpokládal, že se vyhne kontrolám. Přepočítal se ovšem a kromě dvou zákazů řízení vyšly najevo i další znepokojivé okolnosti.

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si povšimli v ulici Sulická v Praze 4 vozidla, jehož řidič prudce zrychlil, když spatřil hlídku,“ informoval policejní mluvčí Richard Hrdina. Tím ovšem na sebe přitáhl pozornost policistů a nic mu nebylo platné maskování vozidla za auto taxislužby. Policisté vozidlo zastavili a řidiče vyzvali, aby předložil doklady potřebné k řízení vozidla. Řidič však u sebe žádné neměl. Lustrací bylo navíc zjištěno, že má muž vyslovené dva zákazy řízení motorových vozidel.

Zdaleka se však nejednalo o jediný prohřešek,“ doplnil mluvčí. Vozidlo bylo totiž před čtrnácti dny nahlášeno jako odcizené a stejně tak i registrační značky, které na něm byly umístěny. V tu chvíli došlo na důkladnou kontrolu také interiéru zastaveného vozidla. Policisté objevili větší množství registračních značek, doklady k jiným vozidlům a také nářadí sloužící k překonávání zámků. Bez poskvrnky nebyla ani spolujezdkyně.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

U dvaatřicetileté ženy policisté objevili větší množství nahnědlé krystalické látky. Přivolaní kriminalisté detekovali přístrojem, že se jedná o metamfetamin. Pětačtyřicetiletý řidič byl na místě zadržen pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Další šetření pak ukáže, jak se dostal k odcizenému vozu. Stejný trest hrozí i spolujezdkyni a to za trestný čin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.