Firmy na prodej

Slyšeli jste o možnosti získat svou vlastní firmu bez starostí a hned? Nevěříte, že by to mohlo být tak jednoduché? Ano, opravdu to jde. Pořiďte si tzv. ready made firmu a objevte trend současnosti.

Jak už částečně naznačuje její název, ready made je společnost určená výhradně k dalšímu prodeji. Tyto tzv. firmy na prodej jsou řádně založené a zapsané do obchodního rejstříku a vy se tak vyhnete všem nepříjemnostem, které sebou zakládání společnosti přináší a můžete si tak okamžitě plnými doušky začít užívat podnikání pod vlastní firmou. Tak si o ready made firmách pojďme říct něco víc.

Co je to ready made a proč je dobré ji mít

Ready made je firma, která již nějakou dobu existuje. Její založení mělo ale jediný důvod. Prodej budoucímu zákazníkovi. Před prodejem společnost nevyvíjela žádnou podnikatelskou činnost a není tak zatížená žádnými závazky. Právě tento fakt patří k velkým výhodám ready made firem. Pokud totiž kupujete společnost, pod kterou již někdo podnikal, hrozí, že po koupi objevíte „kostlivce ve skříni“ například v podobě dluhů, které spolu se společností přešly na vás. Těchto nepříjemností se ale u ready made firem bát nemusíte.

Důležité je také zmínit, že ready made společnost byla jako klasická obchodní společnost zapsána do obchodního rejstříku a dostala své identifikační číslo. Jedinou starostí tak bude po převodu firmy zapsat změnu nového majitele do obchodního rejstříku.

Jako ready made si navíc můžete pořídit téměř jakoukoliv formu společnosti. Ať už jste se tak rozhodli pro společnost s ručením omezeným, akciovou společnost nebo jinou, jistě si z bohaté nabídky ready made firem vyberete.

Jak ji získat

Ready made firmu dnes pořídíte už celkem snadno. Tyto služby nabízí čím dál více profesionálních zrpostředovatelů, které se na zakládání firem zaměřují a mají pod palcem všechny zákonem stanovené podmínky. Vy se tak vyhnete celé řadě pochůzek a zařizování.

Je ale velmi důležité vybrat toho správného poskytovatele. Ne všichni totiž nabízejí identické služby. Některé firmy například v rámci svých služeb nabízejí i převod společnosti na budoucího majitele, není to ale samozřejmostí. I kvalita služeb jednotlivých poskytovatelů se může lišit. Je tak určitě na místě přečíst si pár recenzí od zákazníků.

 Jde to i jinak

Pokud vás koupě ready made firmy nezaujala, existují i jiné cesty k vlastní firmě. Můžete se například rozhodnout založit společnost na vlastní pěst. Tento proces je ale časově náročnější než koupě ready made firmy. Další možností je pak podnikat jako OSVČ. Tento způsob podnikání sebou ale nese úskalí ručení za dluhy vlastním majetkem. Možnost pořídit si ready made firmu v neposlední řadě také představuje zajímavou a finančně šetrnější alternativu k založení společnosti na míru profesionály. Neváhejte tedy a jděte do toho.