VIDEO: Proč strážníci zastavili řidiče? Na autě chyběly dvě důležité věci a nejen to

PRAHA – Argentinská ulice zažila rychlou akci, kdy k autu v koloně přišel strážník a navedl řidiče k chodníku. Tam proběhla klasická kontrola, během které vyšly najevo další skutečnosti, pro které byla přivolána policejní hlídka.

Vozidla bez registračních značek si při hlídkové činnosti v Argentinské ulici všiml jeden ze strážníků,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Vozidlo stálo v koloně před křižovatkou s ulicí Plynární a čekalo na zelenou. Strážník k vozu přistoupil a pokynul řidiči, aby přijel k chodníku a tam se podrobil kontrole.

Dvojice mužů sedící uvnitř neměla osobní doklady, ani doklady k vozidlu,“ doplnila mluvčí. Strážníci provedli lustraci, aby muže ztotožnili a zjistili, že vozidlo není vedeno, jako odcizené. Ovšem také vyšlo najevo, že má čtyřicetiletý řidič vyslovený zákaz řízení motorových vozidel až do února příštího roku. Muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, což vyšetřuje Policie ČR.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.