VIDEO: Opilý muž poškodil v noci několik budov v centru Prahy

PRAHA – Několik budov v samotném historickém srdci Prahy poškodil pětadvacetiletý muž. Ve čtyři hodiny ráno oznamovatelka zavolala na linku 156. Operátor kamerového záznamu pak navedl hlídku strážníků v terénu přímo k pachateli.

Cizinec se sprejem v ruce poškodil několik budov v centru Prahy,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Na počínání muže upozornila na tísňovou linku městské policie náhodná kolemjdoucí. Operátor kamerového systému se pak na výtečníka zaměřil a na místo nasměroval hlídku strážníků v terénu. Muž se sprejem v ruce směřoval k Obecnímu domu, kde byl také zadržen a omezen na osobní svobodě.

Těsně před příjezdem hlídky stačil muž posprejovat i budovu Komerční banky,“ doplnila mluvčí. Hlídka pak objevila a zadokumentovala několik dalších čerstvých nápisů na okolních stavbách. Provedená dechová zkouška byla pozitivní s výsledkem 2,07 promile alkoholu. Pětadvacetiletého muže si následně převzala státní policie k dalším opatřením.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.