VIDEO: Hráli na schovávanou v podzemních garážích. Kdo vyhrál?

PRAHA – Tři příběhy, kdy na sebe řidiči sami upozornili a pak se hodně divili. První se odehrál ve Lhotecké ulici, druhý v Praze 5 a třetí pro změnu v Praze 14. Všechny skončily stejně.

Lhoteckou ulicí projíždělo vozidlo, které nemělo osvětlenou registrační značku,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Hlídka strážníků, která si vozidla všimla, se proto rozhodla pro jeho zastavení a kontrolu. Řidič však na výzvu k zastavení nereagoval a zamířil si to k podzemním garážím, kde se pokusil hlídce zmizet mezi zaparkovanými vozidly. „Neukryl se. Při projednávání přestupku padesátiletý řidič přiznal, že má vyslovený zákaz řízení,“ doplnila mluvčí.

Jednatřicetiletý řidič porušil dopravní značení v ulici Stroupežnického v Praze 5 rovněž před zraky strážníků. I ten měl vyslovený zákaz řízení. Třetí případ se odehrál v Praze 14, kde strážníci načapali dvaatřicetiletého řidiče, který jel v protisměru ulicí Holšická. I tohoto hříšníka se zákazem řízení předali do rukou republikové policie k dalšímu řešení. Za rok předají strážníci policistům několik desítek řidičů se zákazem řízení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.