VIDEO: Mladému muži ve výrazné bundě hrozí až 10 let za mřížemi. Co provedl?

PRAHA – V sobotu večer došlo k loupežnému přepadení v obchodě v Praze 9. Muž ohrožoval prodavačku nožem a žádal hotovost. Žena začala volat o pomoc a lupič utekl. Rozjelo se pátrání, které skončilo dopadením podezřelého. Měl velmi výraznou bundu a kriminální apetit.

V sobotu, krátce po jednadvacáté hodině, přijal operační důstojník oznámení o loupežném přepadení, ke kterému mělo dojít v jednom z obchodních řetězců v ulici Breicetlova v Praze 9,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Neznámý muž přistoupil k pokladně s papírovou taškou. Když mělo dojít k placení, vytáhl na prodavačku nůž a požadoval vydání hotovosti. „Pokladní začala volat o pomoc a lupič z místa utekl,“ doplnila mluvčí.

Na místo vyrazilo několik policejních hlídek a jedna přímo za pokladní, aby policisté zjistili podrobnosti o lupiči a mohli je předat kolegům do terénu. Několik minut po přepadení přijal operační důstojník další oznámení. Tentokrát o muži, který v ulici Generála Janouška nahlíží do zaparkovaných vozidel. Na místo vyrazili policisté z pohotovostní motorizované jednotky a muže odpovídajícího popisu nalezli v ulici Ocelkova.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zadržený muž nápadně odpovídal popisu lupiče z předchozího případu a tak byl konfrontován s pokladní a ta potvrdila, že se jedná o stejného muže. Dvacetiletý podezřelý byl zadržen a převezen na policejní služebnu. Zde se ke všemu přiznal a je obviněný ze spáchání trestného činu loupež. V případě odsouzení mu tak hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Rovněž byl podán podnět na vzetí muže do vazby. Záběry, které zajistila Policie ČR jsou ke stažení na tomto odkazu.