VIDEO: Spícímu páníčkovi ukradli v metru pejska. Poznáváte povedenou trojici?

PRAHA – Neznámý muž spolu s doprovodem odřízl spícímu cestujícímu psa v metru a pak společně vystoupili ve stanici Muzeum. Pes se v zuboženém stavu objevil v Riegrových sadech. Pokud podezřelé poznáváte, kontaktujte prosím policii.

Od konce srpna pátrají policisté z místního oddělení Prosek po trojici mužů, kteří v soupravě metra odcizili psa,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Mezi stanicemi Chodov a Muzeum pachatelé využili spánku poškozeného a z vodítka mu odřízli křížence pražského krysaříka a německého pinče. Pejska odcizili a vystoupili s ním ve stanici metra Muzeum.

Policisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je zachycen muž, který nese psa a jeho dvoučlenný doprovod,“ doplnila mluvčí. Pokud muže na záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohli zdržovat, kontaktujte prosím policii prostřednictvím linky 158. Čtyři dny po krádeži byl pejsek nalezen neznámou osobou v Riegrových sadech v Praze 2.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Pes byl však ve značně zuboženém stavu. Byl poraněný a nemohl došlápnout na zadní končetiny. Případ je v současné době prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Zajištěné video je ke stažení na tomto odkazu.