Z nastartovaného nabouraného vozidla stoupal dým a vytékala kapalina. A co řidič?

PRAHA – V Praze 12 došlo k dopravní nehodě. Když přijela hlídka strážníků blíže, spatřila řidiče, jak nepřítomně hledí před sebe, sedí stále za volantem nabouraného vozidla. Museli se rychle dostat k muži, který byl ve vozidle uzamčen.

Nastartované, nabourané vozidlo, z kterého stoupal kouř, stálo na chodníku v prostoru křižovatky ulic Dobronická a Na Domovině,“ informovala dnes mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Když autohlídka strážníků přijela blíže spatřila, jak z vozidla vytéká provozní kapalina. Vyzvali proto řidiče, který stále seděl za volantem, aby vypnul motor a vystoupil si z vozidla.

Řidič byl zřejmě v šoku, na výzvy nereagoval, hleděl nepřítomně před sebe,“ doplnila mluvčí. Všechny dveře vozu však byly zamčené. Strážníci se po chvíli dostali násilím k řidiči a pomohli mu dostat se z vozu ven. Následně vypnuli motor a zabezpečili vozidlo ruční brzdou. Na místo byli přivoláni záchranáři, protože si muž stěžoval na bolest a byl zraněn na hlavě.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Dechová zkouška prokázala u řidiče hodnotu 2,1 promile alkoholu a potvrdila tak podezření strážníků. Byla proto přivolána i hlídka Policie ČR, aby si řidiče převzala pro podezření ze spáchání trestného činu.

Zdroj: MP Praha