VIDEO: Opilec řádil na Strakonické i v sanitce

PRAHA – Oznámení o opilém muži na Strakonické ulici jela prověřit hlídka strážníků. Muž ohrožoval sebe i ostatní. Nakonec upadl a krvácel z hlavy. V sanitce byl agresivní a tak musel dostat pouta.

Do Strakonické ulice byla vyslána hlídka strážníků, aby prověřila oznámení o muži, který vstupuje do frekventované vozovky a ohrožuje tak sebe i projíždějící vozidla,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Muže strážníci skutečně nalezli, byl opřený o zábradlí na zastávce městské hromadné dopravy. Byl silně opilý a nedokázal stát pevně na nohou.

Se strážníky komunikoval, ale odmítal si sednou a opakovaně se snažil vstupovat do vozovky,“ doplnila mluvčí. Dechovou zkoušku sedmačtyřicetiletý muž odmítl. V jednu chvíli se strážníkům vysmekl a při pádu si způsobil krvácivé zranění hlavy. Přivolaní záchranáři požádali strážníky o asistenci během vyšetření, protože muž začal být agresivní. Vulgárně napadal strážníky a zdravotníky a také se pokoušel ničit vybavení sanitky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Když se muž pokusil o fyzický útok, hlídka zakročila chvaty a hmaty, a muž skončil na lehátku v poutech,“ uvedla ještě mluvčí. Své slovní napadání neukončil ani v nemocnici, kde odmítl ošetření. Nakonec byl tedy převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Jeho přestupkovým chováním se bude zabývat příslušný správní orgán.