Silný vítr se prohnal Prahou. Hasiči zasahovali na různých místech. Měli speciální návštěvu

PRAHA – Od úterního dopoledne zasahovali pražští hasiči u několika případů, které souvisely se silným větrem v Praze. Do dvacáté hodiny evidovali dvanáct případů, většinou se jednalo o uvolněné plechy na střechách. V centrální stanici je navštívil speciál záchranářů Fénix.

Před obědem jsme řešili jeden případ uvolněných plechů na střeše v Ďáblicích,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Hasiči byli připraveni, že podobných událostí bude během dne přibývat. Následovaly další výjezdy do různých částí Prahy, kde zajišťovali zejména uvolněné plechy na střechách.

Kolem patnácté hodiny to již bylo devět případů, které souvisely se silným větrem. Do dvacáté hodiny se jednalo o dvanáct případů. Pražští záchranáři přivezli hasičům ukázat speciální vozidlo Fénix, aby mohla proběhnout další část instruktáže. Nyní mají hasiči v Praze již proškoleno třicet příslušníků, kteří jsou schopni pomáhat při zásazích a převozech pacientů tímto speciálem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: HZS Praha