Vážně zraněný cyklista ležel v Klánovickém lese

PRAHA – Částečně zasypaný listím, ležel muž vedle svého kola. Byl zraněný na krku a nemohl si přivolat pomoc. Měl velké štěstí, že si ho včas všiml vedoucí Útvaru psovodů městských strážníků.

Při odjezdu ze základny v Klánovickém lese si včera vedoucí Útvaru psovodů všiml ležící osoby v nedalekém příkopě,“ uvedla dnes mluvčí Městské policie Praha Jiřina Ernestová. Vedle muže, který byl částečně zasypán listím, leželo jízdní kolo. Muž obtížně komunikoval, dýchal velmi těžce a na krku měl krvácivé zranění. Strážník na místo přivolal kolegu a také záchranáře. Muži poskytli neodkladnou první pomoc a následně jej zabalili do termoizolační fólie, aby mu zajistili tepelný komfort.

Strážníci kontrolovali životní funkce zraněného muže a udržovali ho v bdělém stavu až do příjezdu záchranářů. Závažné zranění si vyžádalo příjezd i lékaře. „Vzhledem k obtížnému určení přesného místa v lesním terénu, pro lékaře dojel strážník a doprovodil ho ke zraněnému,“ doplnila mluvčí. Muž nemohl komunikovat kvůli zranění na krku, které si způsobil o řidítka svého kola. Nemohl si ani přivolat pomoc. Pokud by jej strážník neobjevil včas, byl jeho život ve vážném ohrožení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.