VIDEO: Dvojice přepadla a okradla muže. Poznáváte podezřelé?

PRAHA – V ulici Pod Krejcárkem napadla dvojice mužů jiného a okradla jej o mobilní telefon a další věci. Útočníci následně používali k platbám odcizené karty. Pokud podezřelé poznáváte, kontaktujte prosím policii.

Kriminalisté z Prahy III pátrají od začátku října po dvojici mužů, která oloupila pětadvacetiletého muže,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. K trestnému činu došlo v sobotu devátého října, krátce po čtvrté hodině ranní v ulici Pod Krejcárkem v Praze 3. Dvojice útočníků přistoupila k poškozenému a srazila ho na zem a fyzicky napadla. Pak mu odcizili mobilní telefon a osobní věci, včetně platebních karet.

Kriminalisté zjistili, že dvojice mužů krátce po loupeži opakovaně prováděla platby v obchodech odcizenými platebními kartami poškozeného,“ doplnila mluvčí. Kriminalisté rovněž zajistili kamerové záznamy, na kterých jsou zachyceny platby i samotní podezřelí. Pokud je poznáváte nebo víte, kde se mohou nalézat, kontaktujte prosím policii prostřednictvím linky 158.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestných činů loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachatelům v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Kamerové záznamy je možné stáhnout na tomto odkazu.