VIDEO: Agresivní pacient řádil v motolské nemocnici na urgentním příjmu

PRAHA – Na urgentní příjem motolské nemocnice vyjížděli včera v noci strážníci z Prahy 5. Došlo tu ke konfliktu mezi pacientem s řeznou ránou na ruce a pracovníkem nemocniční ochranky, který ho chtěl uklidnit a vyvést z prostoru nemocnice.

Muže se strážníkům podařilo uklidnit až pomocí chvatů a hmatů a vzhledem k nepřehledné situaci přivolali státní kolegy,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Hlídka podrobila oba aktéry výslechu a zjistila, že muž tu byl na ošetření s řeznou ránou na ruce. Tu si způsobil na rodinné oslavě. Když pak v doprovodu dalších dvou lidí čekal na zápis o ošetření, začal se chovat hlučně a přesouval seřazené invalidní vozíky.

Člen nemocniční ochranky se ho proto snažil vykázat z prostoru urgentního příjmu a došlo ke konfliktu,“ doplnila mluvčí. Po zákroku strážníků si muž svévolně sundal obvaz a požadoval ošetření po jiném zdravotníkovi. Nakonec se však oba aktéři dohodli, že neutrpěli žádnou újmu a že nechtějí nic hlásit. Policistou byli poučeni, že mohou vše dodatečně nahlásit na policejní služebně. Narušení veřejného pořádku bylo vyřešeno domluvou.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.