VIDEO: Černý Most bez pervitinu! Eugen dopadl dealera

PRAHA – Dealera, který zásoboval zejména Černý Most a okolí, dopadli pražští kriminalisté bezprostředně po provedení obchodu. Nyní mu hrozí až deset let za mřížemi.

Kriminalisté z Prahy III, kteří se zabývají objasňováním drogové trestné činnosti, v minulých dnech realizovali akci pod krycím názvem Eugen a zadrželi jednatřicetiletého muže,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Na případu distribuce pervitinu v Praze 9 pracovali kriminalisté několik měsíců. Evidují více než šedesát případů prodeje, kdy muž požadoval za gram drogy třináct set korun.

Takovýchto prodejů však může být daleko více, protože muž se distribucí zabýval minimálně rok. „Zadržení obviněného provedli kriminalisté přímo před jeho domem v sídlišti Černý Most,“ doplnila mluvčí. Kriminalisté si pro muže došli bezprostředně po provedeném prodeji koncovému uživateli. Následovala domovní prohlídka, která objevila další drogy, váhy, obalový materiál, elektroniku a finanční hotovost.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Jednatřicetiletý muž byl za stejnou činnost v posledních třech letech již odsouzen,“ uvedla ještě mluvčí. V současné době je obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V případě odsouzení muži hrozí až desetiletý trest za mřížemi. „Trestní stíhání muže je vedeno na svobodě,“ uzavřela mluvčí. Policejní video ze zadržení muže je ke stažení na tomto odkazu.

Zdroj: Policie ČR