VIDEO: Poznáváte muže, který vtrhl na ministerstvo s tyčí v ruce?

PRAHA – Ministerstvo zdravotnictví navštívil muž vyzbrojený železnou tyčí a hodlal vystoupat do vyšších pater. Ochranka mu to však nedovolila. Policie nyní hledá muže, kterému hrozí až tři roky za mřížemi. Pokud ho poznáváte, kontaktujte linku 158.

Policisté z místního oddělení Nové Město pracují na objasnění incidentu, který se stal v pondělí pětadvacátého října v budově Ministerstva zdravotnictví,“ informoval dnes policejní mluvčí Jan Rybanský. Během dne vstoupil do budovy neznámý muž s tyčí v ruce a zamířil rovnou k turniketům. Těmi se mrštně protáhl a vydal se ke schodům. Tam ho odchytila ochranka a tyč mu odebrala. V pokračování vzhůru mu zabránila a vyvedla muže ke dveřím.

Zde se pracovník ochrany nějakou dobu s neznámým návštěvníkem přetahoval. Muž po chvíli vyhodnotil, že se do budovy nedostane, prostor opustil a odešel neznámo kam. Policisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je podezřelý muž zachycen. Pokud ho někdo poznává, nechť laskavě kontaktujte policii prostřednictvím linky 158. „Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu,“ doplnil mluvčí. V případě dopadení a odsouzení tak muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Kamerové záznamy jsou ke stažení na tomto odkazu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.