VIDEO: Nezvaný veterinář zachraňoval labutě s háčky v krku. Nebo to bylo jinak?

PRAHA – U Vltavy odchytával muž labutě a umisťoval je do osobního vozidla. Svědkyně na místo přivolala strážníky, kterým muž oznámil, že labutě zachraňuje, protože mají uvízlé háčky v krku a nemohou polykat.

Kolem osmé hodiny ranní přijala městská policie oznámení o muži, který odchytává labutě,“ uvedla dnes mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Svědkyně popsala, že má muž zaparkované vozidlo poblíž železničního mostu na břehu Vltavy u Strakonické ulice. Do tohoto osobního vozu ukládá odchycené labutě do boxů a již jich tam takto má několik.

Hlídka na místě našla muže, který tvrdil, že má veterinární vzdělání a dříve jako veterinář pracoval,“ doplnila mluvčí. Muž navíc tvrdil, že mají labutě v krku zapíchnuté rybářské háčky a proto nemohou pořádně polykat. Odchytává je, aby jim odborně pomohl. Čtyřiašedesátiletý muž však neměl k žádnému ze svých tvrzení jakýkoliv důkaz a jeho výpověď se rozcházela se sdělením svědků.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Odchytil tu labuť, která byla nejblíže,“ uvedla svědkyně. Během vytěžování svědkyň muž vypustil z vozu dvě labutě. Zbylé dvě labutě si do péče převzala Záchranná stanice pro volně žijící zvířata. Také bylo provedeno rentgenové vyšetření zvířat, které neprokázalo přítomnost cizích předmětů. Státní policie si případ převzala k dořešení.