Dožijte bez starostí

Žijeme v době, kdy se řada z nás může ocitnout v nelehkých životních situacích, a na důchod raději ani nepomýšlíme. Kde ale později vzít potřebné finance, abychom mohli prožít svůj život naplno a příjemně dožít? Řešení tohoto problému může poskytnout služebnost doživotního užívání spojená s prodejem nemovitosti.

O co se vlastně vůbec jedná?

Služebnost doživotního užívání bytu či domu je častým nástrojem používaným k zajištění možnosti nadále obývat svoji nemovitost. Nejprve je nutno uzavřít smlouvu o zřízení služebnosti užívání a poté je toto právo třeba zanést do katastru nemovitostí, a to podáním návrhu na vklad.

Jak to potom vypadá v praxi?

My od Vás koupíme Vaši nemovitost za domluvenou částku a Vy, na základě věcného břemena zapsaného v katastru nemovitostí, budete moci svoji nemovitost doživotně a hlavně zdarma nadále užívat.

Vše pro Vás připravíme, vše zaplatíme a zařídíme za Vás – za přípravu smluv, advokátní úschovu, katastr nemovitostí a za další poplatky spojené s transakcí nemovitosti nemusíte platit nic. Spolu s kupní smlouvou Vám tedy zřídíme věcné břemeno bezplatného užívání nemovitosti. I po prodeji nemovitosti můžete svůj byt či dům nadále užívat tak, jak jste doposud zvyklí. Zde, na rozdíl od pronájmu, ale neplatíte žádné nájemné a nikdo Vás nemůže za žádných okolností vystěhovat. Vše je uvedeno ve smlouvě.

5 důvodů proč využít výše zmíněného institutu:

1) Právo na dožití ve Vašem domově budete mít nejen Vy, ale třeba i Váš partner nebo další blízcí.

2) S penězi, které získáte z prodeje nemovitosti, můžete naložit zcela dle vlastního uvážení.

3) Co je ale nejpodstatnější – nemusíte vůbec opouštět svůj domov nebo měnit svůj životní standard.

4) Smlouva vás bude maximálně chránit až do konce života.

5) Můžete si užívat peněz a žít podle svých představ.

Pro koho je využití služebnosti doživotního užívání vhodné?

V prvé řadě je tento institut vhodný pro starší osoby, které nemají žádné dědice, anebo nechtějí odkázat svůj majetek rodině, která se o ně nestará, s tím, že tyto osoby tak získají finanční prostředky na svůj vlastní život, a to s doživotní zárukou vlastního bydlení. Dále pro lidi, kteří jsou zadlužení, a tímto se mohou snadno zbavit svých dluhů a začít od znova, bez ztráty svého bydlení. Této služby ale mohou využít třeba i lidé, kteří chtějí poskytnout pomoc svým dětem, jež se ocitly v nouzi.
Jestli Vás tato možnost zaujala, neváhejte nás zkontaktovat a domluvit se na schůzce.