VIDEO: Poznáváte chmatáka z metra? Krade dost neobvyklým způsobem

PRAHA – Okrádá cestující v metru. Po neznámém muži, který kradl nezvyklým způsobem, pátrají pražští policisté. Pokud muže poznáváte, kontaktujte prosím policii.

Pražští policisté pracují na objasnění případu krádeží, které se odehrály ve čtvrtek pětadvacátého listopadu, ve stanicích metra linky B,“ informoval policejní mluvčí Jan Rybanský. Ke krádežím došlo kolem půl šesté hodiny podvečerní. První případ se stal ve stanici Anděl. Muž přijel do stanice v soupravě metra, ale nevystoupil ihned, jak se dveře otevřely, nýbrž vyčkal do chvíle, kdy se budou zavírat.

Po zvukové výstraze vytrhl jedné z cestujících mobil, který držela v ruce. Hbitě s ním proskočil zavírajícími se dveřmi na nástupiště,“ doplnil mluvčí. O několik minut později se pokusil svůj zločin zopakovat ve stanici Smíchovské nádraží. Tam naopak vyčkal u soupravy, která do stanice přijela, u otevřených dveří a ve chvíli, kdy zazněla zvuková výstraha, vstoupil do vagonu a pokusil se jedné cestující vytrhnout mobil.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Ta ho však ubránila, a tak se muž s nepořízenou stáhl zpátky na perón,“ upřesnil mluvčí. Muž pak několik minut bloumal stanicí a nakonec odešel neznámo kam. Pokud muže na záběrech kamer poznáváte, v jednu chvíli si sundal respirátor, kontaktujte prosím policii prostřednictvím linky 158. Kamerové záznamy z metra jsou ke stažení na tomto odkazu.