VIDEO: Vykradl auto, pak ukradl jiné. A boural během honičky s policií

PRAHA – Nejprve v Praze 1 vykradl zaparkované vozidlo. Vzal z něho i klíče k jinému vozu. To posléze ukradl a odjel. Policisté ho však za chvíli vystopovali a začala honička. Řidič však nezvládl řízení a v Holešovicích naboural do stojících vozidel. Nyní mu hrozí až osm let za mřížemi.

Minulý týden ve čtvrtek došlo v ranních hodinách v ulici Vojtěšská v Praze 1 ke vloupání do zaparkovaného vozidla,“ informoval dnes policejní mluvčí Richard Hrdina. V tu dobu neznámý pachatel si z vozu odnesl několik cenných věcí a také klíčky k jinému vozu. Celkově způsobil škodu necelých třicet tisíc korun. Po krádeži vzal klíčky a hledal v ulici, které vozidlo se mu odemkne.

Bylo to BMW za půl druhého milionu korun. Zloděj do něho nasedl a z místa odjel. Kriminalisté se dali do pátrání a pomocí mravenčí práce při sestavování kamerových záznamů s pohybem odcizeného vozidla se mu dostali na stopu. Následovalo intenzivní pátrání v terénu. Krátce před třetí hodinou ranní si vozidla všimli v ulici Újezd. Vozidlo odpovídalo popisu, ale registrační značky již byly jiné. Lustrací v policejní databázi vyšlo najevo, že jsou vedené jako odcizené.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Bylo zřejmé, že se jedná o správné vozidlo a tak policisté rozsvítili výstražné znamení a vyzvali vozidlo k zastavení. Řidič však na výzvu nezpomalil, ale prudce sešlápl plynový pedál. To už byli v Holešovicích a projížděli ulicí Milady Horákové. Povrch vozovky byl namoklý a tak není divu, že po chvíli řidič pronásledovaného vozidla nezvládl řízení a v zatáčce naboural do čtyř zaparkovaných vozidel.

Policisté šestadvacetiletého řidiče a jeho spolujezdkyni za použití donucovacích prostředků zadrželi a po ošetření převezli na policejní služebnu k dalším úkonům,“ doplnil mluvčí. Během výslechu se muž k oběma krádežím doznal. Navíc se ukázalo, že řídil pod vlivem drog a ještě má vyslovený platný zákaz řízení do roku 2023. Soudce vyhověl podnětu na vzetí muže do vazby. V případě odsouzení mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.